Info-avond: kies de juiste boom voor je tuin

Published on Maandag 15 juli 2024
19 september 2024
Boom

Een boom poot je niet zomaar neer in om het even welke tuin. Afhankelijk van de grootte, bodem, en nog heel wat andere factoren kies je best een passende soort.

Om privé-tuinen op te fleuren organiseert de gemeente Wielsbeke, samen met experten van het West-Vlaamse Hart, een infoavond over klimaatbomen op donderdag 19 september 2024 in zaal Den Aert in Sint-Baafs-Vijve.

Een deskundige schetst de vele voordelen van bomen in je tuin: schaduw en verkoeling, waterregeling, biodiversiteit, kleurenpracht, vruchten, …

Tijdens de sessie zullen 15 inheemse boomsoorten toegelicht worden. Het is een avond waar je met een pak tips over de aanplant en het beheer van bomen huiswaarts keert.

Op het einde van de sessies kan je intekenen voor een gratis klimaatboom uit de lijst van de 15 besproken bomen.

De gemeente Wielsbeke koopt de bomen aan en schenkt deze gratis aan de deelnemers. Het aantal bomen is beperkt tot 50 stuks in 2024 en 1 boo per adres.

De bomen zullen, na aflevering, toegevoegd worden aan het groenblauwpeil. Zij dragen bij tot het behalen van de klimaatdoelstellingen die we als gemeente tegen 2030 moeten behalen.

Praktisch:

  • Donderdagavond 19 september 2024 om 19u30
  • Zaal Den Aert, Sint-Bavostraat 23 in Sint-Baafs-Vijve
  • Info en inschrijven via de dienst omgeving: tel. 056 67 32 17 of omgeving@wielsbeke.be
  • Inschrijven is noodzakelijk. Indien er meer dan 50 geïnteresseerden zijn, dan is de datum van inschrijving bepalend.